Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank je na vrhu liste magazina „The Banker“

Moskva, 5. juli 2017.godine - Sberbank je prema rangiranju magazina The Banker preuzela prvo mjesto među ruskim bankama, koje posluju na teritoriji Centralne i Istočne Evrope, a na listi Top 25 ruskih banaka u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

The Banker je vodeći međunarodni magazin koji izvještava o poslovanju banaka. Lista „Top 1.000 World Banks“ izrađuje se na godišnjem nivou i uključuje hiljadu najvećih banaka u svijetu, a na osnovu osnovnog kapitala. Osnovni kapital Sberbanke se povećao za 47% u protekloj godini. Sberbank se na ovoj listi popela 15 pozicija u odnosu na prošlu godinu i sada zauzima 36. mjesto.

Ruske banke zajedno sa brazilskim i indijskim bankama znatno su poboljšale svoje pozicije na listi u odnosu na prethodnu godinu. Prema podacima magazina The Bankar, ukupni profit ruskih banaka povećao se više od 4,5 puta (za 369%) na 14,6 milijardi dolara u 2016. godini.

 

Trebate pomoć?