Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank Banjaluka i ove godine podržala akciju „Movember“

Neformalno Udruženja građana "Superbrke" sedmu godinu zaredom organizuje humanitarnu akciju Movember u Banjaluci, koja ima za cilj da se probudi svijest o muškim bolestima, odnosno u borbi protiv raka testisa i prostate. Sberbank Banja Luka već četvrtu godinu za redom podržava ovu akciju, koja se u mjesecu novembru obilježava u svijetu, i koja pritom ima i humanitarni karakter. 

„Sberbank Banja Luka je i ove godine dio humanitarne akcije „Movember, koja se kao dio svjetske kampanje već sedmu godinu održava u Banjaluci. „Movember“ predstavlja globalnu kampanju, koja ima za cilj da se u mjesecu novembru u što većoj mjeri probudi svijest o opasnostima karcinoma prostate i testisa, te da se u istom periodu prikupi što više sredstava za pomoć oboljelima od ove teške bolesti. Prepoznali smo značaj ove akcije, koja je edukativnog i humanitarnog karaktera, te se i ovog  „Movember-a“  prikupljeni novac uručuje dvojici momaka, koji se hrabro bore sa ovim oboljenjem.„ izjavila je ovom prilikom Biljana Ševa, rukovodilac Službe marketinga i komunikacija Sberbank Banja Luka.

 „ S ponosom možemo da kažemo da je ovo do sada najuspješnija akcija, s obzirom da ove godine imamo najveći broj partnera. Ove godine su u pitanju dva momka Jokić Dalibor (1977) iz Trna koji je otac troje djece i bori se sa ovom bolešću pet godina i Mirel Kovač (1987) iz Gradiške. Njihova materijalna situacija je jako teška i u saradnji sa Univerzitetsko-kliničkim centrom u Banjaluci odlučili smo da prikupljamo sredstva kako bi im bar malo olakšali borbu sa ovom bolešću. Veliko nam je zadovoljstvo što je Sberbank Banja Luka i ove godine uz nas, te što je prepoznala značaj naše akcije te se ovom prilikom još jedanput zahvaljujemo na donaciji koja nam je svake godine od velikog značaja “ izjavili su ovo članovi Neformalnog udruženja građana „Superbrke“.

 Movember je nastao 2003. godine u Australiji među nekolicinom prijatelja koji su na šaljiv način pokušali da prenesu veoma ozbiljnu poruku – prevencija karcinoma prostate. Novembar je tako postao mjesec tokom kojeg muškarci puštaju brkove s ciljem podizanja svijesti o karcionomu prostate i testisa.Movember je kasnije, iz godine u godinu, prerastao u jednu od najvećih globalnih humanitarnih kampanju u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije o bolesti.

 

Trebate pomoć?