Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Beskontaktno plaćanje

Najbrži način plaćanja - prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja na POS terminalima

Uveli smo novu uslugu, a to je prihvat beskontaktnog plaćanja na POS terminalima banke. Beskontaktno plaćanje je inovacija koja omogućava veoma jednostavan, brz i siguran način plaćanja roba i usluga prilikom kojeg kupac nema potrebe da predaje svoju karticu trgovcu. Dovoljno je samo da karticu prinese POS terminalu koji podržava ovakav vid plaćanja i transakcija će biti obavljena. Našu opciju beskontaktnog plaćanja će moći da koriste svi koji posjeduju kartice za beskontaktno plaćanje, a na posebno označenim prodajnim mjestima.

Beskontaktno plaćanje se obavlja u tri jednostavna koraka: nakon unosa iznosa transakcije i provjere iznosa na ekranu terminala za plaćanje, potrebno je prisloniti beskontaktnu platnu karticu na terminal, nakon čega kratak svjetlosni i zvučni signal označava da je plaćanje izvršeno. Za kupovinu u iznosu do 30 KM je dovoljno da se kartica prisloni na POS uređaj i transakcija će biti izvršena, dok je za kupovine u većem iznosu nakon prislanjanja kartice na terminal potrebno unijeti PIN kod.

Beskontaktno plaćanje je brz i ugodan način plaćanja idealan za male kupovine na prometnim lokacijama gdje je brzina od ključne važnosti, primjera radi u restoranima brze hrane, supermarketima ili na benzinskim pumpama. Ovakav vid plaćanja značajno smanjuje vrijeme trajanja transakcije, a samim tim i gužve na kasama, što je ujedno i osnovna prednost koju beskontaktno plaćanje nudi trgovcima. S druge strane, beskontaktno plaćanje klijentima nudi dodatni osjećaj sigurnosti jer prilikom plaćanja kartica ostaje kod njih.

Beskontaktno plaćanje obezbjeđuje visok nivo sigurnosti za korisnike. Nije moguće da terminal prihvati više od jednog plaćanja po transakciji, u slučaju da se kartica prisloni više puta. Jedna kupovina se naplaćuje samo jednom. Postoje nedoumice klijenata koji misle da se može desiti da svojom karticom, ukoliko je ona u blizini terminala za plaćanje, plate tuđi račun, a to se takođe ne može desiti. Naime, da bi transakcija bila izvršena potrebno je da kartica bude veoma blizu terminala, odnosno dva centimetra od njega. Pored toga, da bi obavljanje transakcije započelo potrebno je da trgovac prvo unese iznos plaćanja.

U septembru počinjemo sa izdavanjem Gold MasterCard revolving kreditne kartice koja će podržavati i beskontaktno plaćanje.

 

Trebate pomoć?