Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank grupacija ostvaruje pozitivne rezultate

Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je ostvarila neto dobit od 3,4 miliona Evra u 2014. godini što pokazuje njen konsolidovan izvještaj.

Kreditni portfolio je povećan za 21% u odnosu na prošlu godinu, a isto je rezultat većeg obima odobrenih kredita od strane lokalnih banaka kao i zbog povećanja obima poslovanja u samoj Austriji. Axel Hummel, Predsjednik Uprave Sberbank Europe AG, je izjavio: “Veoma smo zadovoljni što smo ostvarili pozitivne rezultate pored svih izazova koji su pred nama stajali. Iako je 2014. godina bila u znaku političkih i ekonomskih izazova za nas u martu 2014. godine, neke od najpoznatijih međunarodnih banaka su obezbijedili sindikalni kredit za Sberbank Europe AG kako bi podržali poslovanje ove Banke i ukazali time povjerenje u naše ciljeve i planove proširenja poslovanja.” On dalje nastavlja: “Nastojimo da izgradimo modernu, samo-finansirajuću i profitabilnu bankarsku grupaciju u Evropi. To znači da ćemo proširiti mrežu poslovnica, uvesti nove digitalne kanale prodaje i pružiti jedinstvene servise i ponude našim klijentima.”

Polovinom prošle godine pokrenuta je Sberbank Direct u Njemačkoj kao poslovnica Sberbank Europe AG. Njemačka članica doprinosi kontinuiranoj diverzifikaciji finansiranja Sberbank Europe, nudeći depozitne proizvode po povoljnim uslovima: “Sberbank Direct je osnovana isključivo kao digitalno bankarstvo i pruža mogućnost ugovaranja online depozite klijentima, isključivo fizičkim licima putem kanala direktne prodaje. U skorijoj budućnosti predstavićemo dodatne proizvode kao što su tekući računi i platni promet.“ navodi g-din Axel Hummel.

U narednim godinama poslovne poslovne mreže u centralnoj i istočnoj Evropi će biti upotpunjene inovativnim rješenjima iz digitalnog bankarstva. “Značajno ćemo unaprijediti našu ponudu iz oblasti digitalnog bankarstva i investiraćemo u tom pravcu. Prvi val digitalnog bankarstva će činiti Njemačka, Austrija i Češka Republika”, navodi Axel Hummel.

Od novembra 2014.godine Sberbank Europe je pod nadzorom Evropske Centralne Banke (ECB), pošto je klasifikovana kao značajna bankarska grupacija u Evropi.

 

Trebate pomoć?