Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank Banja Luka uvodi nove funkcionalnosti

Sberbank a.d. Banja Luka je u decembru protekle godine uvela novu funkcionalnost mobilnog bankarstva mSberbankBL, koja predstavlja mogućnost uplate sredstava na broj mobilnog telefona. Nova funkcionalnost usluge mSberbankBL „Plati na broj telefona“omogućava korisnicima aplikacije da prilikom slanja tj. uplate novca prema drugoj osobi umjesto broja računa, koriste broj mobilnog telefonaosobe koja je primalac uplate. Potvrdom naloga plaćanja primaocu se šalje SMS poruka sa linkom na internet stranicu na kojoj primalac unosi broj transakcionog računa na koji želi da se uplate sredstva, u bilo kojoj Banci u Bosni i Hercegovini. Ova funkcionalnost donosi mnogobrojne prednosti kao što su brzo i jednostavno kreiranje naloga, više nema potrebe za telefonskim pozivima i diktiranjem broja računa za uplatu, usluga je dostupna 24 sata dnevno, a postoje definisani i sigurnosni limiti za ovaj vid plaćanja.

„Svjesni činjenice da živimo u digitalnom dobu kao i činjenice da klijenti imaju sve manje vremena, mi u Sberbank a.d. Banja Luka ulažemo velike napore i sredstva u kontinuiran razvoj i unapređenje naših digitalnih proizvoda. Trudimo se da naši klijenti putem mobilnog i elektronskog bankarstva, kao i putem naše internet stranice mogu obavljati svoje poslovne transakcije bez dolaska u banku. Na ovaj način im pomažemo da uštede svoje dragocjeno vrijeme ali i novac, uzimajući u obzir da su transakcije obavljene putem mobilnog i elektronskog bankarstva značajno povoljnije u odnosu na transakcije koje se obavljaju na šalteru banke.“, izjavio je ovim povodom Sandro Mihajlović, član Uprave Sberbank a.d. Banja Luka.

Sberbank a.d. Banja Luka je takođe omogućila internet plaćanja sa svojim Visa Electron karticama, što do sada nije bilo moguće, tako da sve Visa Electron kartice koje su izdate korisnicima nakon 1. oktobra imaju mogućnost plaćanja roba i usluga preko interneta. Kako bi se dodatno osiguralo plaćanje na internetu Sberbank a.d. Banja Luka je uvela 3D Secure funkcionalnosti na svim karticama banke, a koje imaju mogućnost plaćanja na internetu. U produkciju su puštene kako Visa tako i sve MasterCard kartice sa kojima je moguće raditi na internetu. Ova funkcionalnost se kod Visa kartica naziva "Verified by Visa", a kod MasterCard kartica "MasterCard SecureCode". U pitanju je dodatni sigurnosni korak prilikom plaćanja na internetu gdje se od korisnika zahtjeva unos posebne jednokratne šifre koju korisnik dobija putem SMS poruke u trenutku plaćanja. Potrebno je napomenuti da se MasterCard SecureCode i Verified by Visa ne koriste na svim internet stranicama, a što zavisi od toga da li stranica podržava ovu funkcionalnost. 

 

Sve dodatne informacije o uslugama i proizvodima Sberbank a.d. Banja Luka, se mogu pronaći na internet stranici www.sberbankbl.ba, na besplatan info telefon 0800 59 999, kao i u bilo kojoj poslovnici Sberbank a.d. Banja Luka.

           

Kontakt za medije:

Služba marketinga i komunikacija

Jevrejska 71, Banja Luka

Tel.: 051/246-441

[email protected]

 

Trebate pomoć?