Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank Europe imenovala novog člana Uprave

Sonja Sarkozi je 1. avgusta 2017. godine imenovana za člana Uprave Sberbank Europe AG Beč, a zadužena je za poslovanje sa stanovništvom.

„Uz Sonju Sarkozi kao novog člana naše Uprave, grupacija dobija pojačanje u vidu velikog stručnjaka iz oblasti poslovanja sa stanovništvom. Njena stručnost – iza koje stoji više od 20 godina bankarskog iskustva sa posebnim fokusom na stanovništvo i digitalizaciju – predstavljaće neprocjenjivu vrijednost za naše poslovne aktivnosti sa fizičkim licima na tržištima centralno-istočne Evrope i Njemačke“, izjavio je Gerhard Randa, direktor Sberbank Europe.

Tokom prethodnih godina, Sonja Sarkozi je uspešno vodila easybank AG u svojstvu direktorice. Zahvaljujući Sonji Sarkozi, austrijska Direct Bank se razvila u sveobuhvatnu banku za poslove sa stanovništvom koja ima više od 570.000 aktivnih tekućih računa. Sonja Sarkozi će u Sberbank Europe predvoditi razvoj i implementaciju uspješne digitalne strategije na nivou grupacije, uz usavršavanje strateške efikasnosti ponude za fizička lica u centralno-istočnoj Evropi i Njemačkoj, optimizaciju svjesti o brendu i maksimalnu primjenu sinergije na svim tržištima Sberbank Europe grupacije.
„Uvijek nastojim da prepoznam, razumijem i predvidim potrebe klijenata kako bi ponuda obuhvatala jednostavne, intuitivne i pristupačne proizvode i usluge uz korišćenje najnovijih digitalnih mogućnosti. Moje dosadašnje iskustvo pokazalo je da intenzivna i otvorena komunikacija sa klijentima i zaposlenima obezbeđuje autentično korisničko iskustvo i visok stepen zadovoljstva klijenata. Raduje me što ću aktivno učestvovati u poslovanju sa stanovništvom koje je usmjereno na rast, a u okviru Sberbank Europe.“, dodala je Sonja Sarkozi.

Segment poslovanja sa stanovništvom Sberbank Europe je u 2016. godini, učestvovalo u ukupnoj neto dobiti ove grupacije sa više od 40%. Sberbank Europe je povećala svoju bazu aktivnih klijenata za 11%, a razlog je bio uspješna akvizicija novih klijenata fizičkih lica na teritoriji centralno-istočne Evrope. U Austriji, Sberbank Europe je aktivna u segmentu poslovanja sa pravnim licima, dok u centralno-istočnoj Evropi je zastupana kroz svoje članice, univerzalne banke koja posluju kako sa stanovništvom, tako i sa pravnim licima.

 

Trebate pomoć?