Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank Banja Luka prijatelj međunarodnog pozorišnog festivala „Kestenburg“

Banja Luka, 27.07.2017. godine – Sberbank Banja Luka je podržala organizaciju međunarodnog festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“.


Festival se održava u organizaciјi Studentskog  pozorišta  Banja Luka, a u saradnji sa Gradom Banja Luka. Pozorišna manifestacija počinje 25. jula i  trajaće do 3. avgusta. Održavaće se na svim pozorišnim scenama u Banjaluci, a Sberbank a.d. Banja Luka je prijatelj Zlatne selekcije festivala sa predstavama iz Češke, Telaviva i Tabriza.


Ovogodišnji Kestenburg okuplja pozorišta iz više od 20 zemalja svijeta, sa tri kontinenta. Očekuje se da će festival posjetiti više od 300 uglednih gostiju iz cijelog svijeta, glumaca, režisera, teatrologa, novinara, a prema očekivanjima organizatora, program festivala pratiće više od 10 hiljada posjetilaca.


Festival je otvoren u utorak 25. jula koncertom režisera Emira Kusturice i  njegovog benda „The No Smoking Orchestra“, a održao se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Srpske.


“Ponosni smo prijatelji pozorišnog festivala „Kestenburg”, manifestacije koja svojom raznovrsnom ponudom međunarodno kvalitetnih predstava donosi neizmjeran značaj kulturnom životu grada Banja Luka” rekao je Aleksandar Kesić, direktor Sberbank a.d. Banja Luka. On dalje nastavlja: „Sberbank a.d. Banjaluka uvijek nastoji u skladu sa dugogodišnjom tradicijom društveno odgovornog poslovanja da prepozna i podrži originalne događaje poput ovog, koji obogaćuju sektor kulture i kreativnost lokalne zajednice. Vodeći se pozitivnim vrijednostima, trudimo se da sistematski i trajno gradimo tradiciju dobrih odnosa prema društvu i sredini u kojoj djelujemo.”


Festival „Kestenburg“ je počeo sa programom od srijede 26. jula, a svaki dan posjetioci mogu pogledati i do šest predstava, koje će se održavati na svim pozorišnim scenama grada Banjaluke.

 

Trebate pomoć?