Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank dobila prestižnu CIPR nagradu za internu komunikaciju

Sberbank je od strane CIPR (Chartered Institute of Public Relations) osvojila prestižnu nagradu u kategoriji "Najbolji angažman zaposlenih", a vezano za primjenu korporativnih vrijednosti Sberbank u svakodnevnom radu.

Britanski Chartered Insititute of PR, koji već 32 godine za redom dodjeljuje nagrade za izvrsnost u poljima PR-a i kreativnog korporativnog rada, je prepoznao najviši stepen primjene Sberbank korporativnih vrijednosti koje glase: „Ja sam lider, mi smo tim, sve za klijenta".

Među ovogodišnjim nagrađenima od strane Chartered instituta pored Sberbank su učestvovale i Coca-Cola, British Airways, Deloitte i Bank of England. Iz CIPR-a su potvrdili kako su ove godine dobili rekordan broj prijava čime je konkurencija kod izbora najboljih bila izuzetno visoka.

Inače, CIPR nagrađuje izuzetne kampanje koje su napravile najznačajniji uticaj u oblastima svog djelovanja. Ova institucija nagrađuje posebne vrijednosti i kreativnost, koje ističe jednu korporaciju u odnosu na drugu iz iste oblasti djelovanja.

Sjedište CIPR instituta je u Londonu i osnovan je 1948. godine. Institut ima 10.000 članova iz oblasti odnosa s javnošću i najveći je institut odnosa s javnošću u Evropi.

Podsjetimo da je Sberbank najveća ruska banka, koja drži gotovo trećinu ruskog banakarskog tržišta te zapošljava samo u Rusiji 240.000 radnika. Osnivač i većinski vlasnik Sberbank je Centralna banka Ruske Federacije.

Sberbank Rusija ima više od 135 miliona klijnata fizičkih lica i više od milion korporativnih klijenta. Pored Rusije posluje u još 22 zemlje. Posjeduje mrežu filijala sa 17.000 poslovnica samo u Rusiji što je najveća bankarska mreža u ovoj zemlji. Ukupno sa mrežama u ostalim zemljama ima nešto manje od 19.000 poslovnica.

 

Trebate pomoć?