Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank a.d. Banja Luka pokazala humanost na djelu

Nizom donacija širom Republike Srpske obilježen je Svjetski dan štednje

Svjetski dan štednje je oduvijek vrijeme kada je potrebno ukazati kako na pravi način koristiti resurse i zahvaljujući tome stvarati sigurniju budućnost. Ipak, ove godine je Sberbank a.d. Banja Luka odlučila da povodom ovog značajnog datuma pokaže spremnost i pomogne onima koji nisu mogli da štede, a pomoć im je bila neophoda.

Već 91. godinu za redom veliki broj zemalja na planeti svakog 31. oktobra obilježava Svjetski dan štednje. Svaki put na ovaj značajan datum finasijske institucije širom svijeta se trude da maksimalno skrenu pažnju na način raspodjele svih resursa kojima raspolažemo i izmjenu stava o njihovom korištenju.

Sberbank a.d. Banjaluka je ove godine odlučila da u okviru obilježavanja Svjetskog dana štednje organizuje niz humanitarnih aktivnosti. Na ovaj način je Sberbank željela da iskaže da je svakoga dana svjesna problemi zajednica u kojima posluje i da je svojim djelovanjem spremna ove probleme ukloniti ili makar umanjiti. Poseban akcenat u svojim aktivnostima ovaj put je Sberbank dala pružanju pomoći najmlađima i oboljelima jer smatra da je ovim kategorijama podrška najpotrebnija.

Donacija za novorođene bebe Prijedora

Zahvaljujući donaciji aparta pod nazivom pulsni oksimetar koji je rukodovilac filijale Prijedor Predrag Turudija uručio Ginekološko-akušerskoj službi bolnice u Prijedoru prvi dani po dolasku na svijet novorođenih beba u ovoj opštini će biti dosta ugodniji i ljepši. Donaciju je preuzeo načelnik pedijatrije dr Andrija Vukotić.

Radi se o aparatu zahvaljujući kojme se novorođenoj djeci na jednostavan način mogu mjeriti puls, temperatura, te je svakodnevno moguće pratiti njihovo zdravstveno stanje. Ovaj aparat je bitan za nadzor funckija disanja i srčane radnje novorođenčadi, te takođe prati opšte stanje.

Dr Andrija Vukotić se prilikom uručenja donacije zahvalio Sberbank a.d. Banja Luka jer je bolnici u Prijedoru poklonila uređaj koji je od izuzetnog značaja u zdravstvenom tretmanu novorođenčadi.

Rukovodilac filijale Prijedor, Predrag Turudija je ovom prilikom istakao da je banka posnosna što je bila u mogućnosti da izađu u susret potrebama Ginekološko-akušerske službe prijedorske bolnice, te je ovom prilikom naglasio da će i u budućnosti nastojati da prepoznaje prioritetne potrebe stanovnika ovog grada.

Donacija za bolnicu Kasindol

U okviru niza humanitarnih aktivnosti kojima je obilježen Svjetski dan štednje uručena je i novčana donacija bolnici  Kasindo u Istočnom Sarajevu. Donaciju je uručila rukovodilac filijale Istočno Sarajevo Gordana Krajišnik, a u ime bolnice je istu preuzeo direktor bolnice Kasindo, dr Goran Todorović.

Novac je utrošen za hitnu nabavku reagensa za hormone štitne žljezde kao i za druge laboratorijske potrebe.

Ovim povodom je dr Goran Todorović ukazao na opšte teško stanje u segmentu zdravstva te naveo: „Mi smo zahvalni i veoma cijenimo gest dobre volje Sberbank a.d. Banja Luka. Bolnici Kasindo svaka pomoć dobro dođe, te smo ovom donacijom riješili jedno od hitnih pitanja.“

Podržana akcija izgradnje kuće za porodicu Galešić

Sberbank a.d. Banja Luka se kroz koncept društveno-odgovornog poslovanja trudila da nađe način da pruži pomoć i podršku ugroženim porodicama.

U saradnji sa Alternativnom televizijom se Sberbank a.d. Banja Luka odlučila na posebnu novčanu donaciju u akciji izgradnju kuće po mjeri življenja za sedmočlanu porodicu Galešić iz Krupe na Vrbasu. Najveća želja Galešića je bila da imaju vlastiti uslovan dom nad glavom, a Sberbank a.d. Banjaluka je ponosna što je je bila dio njenog ostvarenja. Sanja Kurbalija, portparol Sberbank a.d. Banja Luka je povodom uručenja donacije Galešićima istakla da donirana sredstva za izgradnju porodične kuće predstavljaju podstrek njenim članovima kako bi na lakši način počeli graditi bolju budućnost.

 

Trebate pomoć?