Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank slavi 174. rođendan

Sberbank grupacija slavi 12. novembra ove godine 174. rođendan. Ovim povodom je portparol Sberbank a.d. Banja Luka, Sanja Kurbalija izjavila „Mi iz Sberbank a.d. Banja Luka smo veoma ponosni što smo članica Sberbank grupacije, koja danas slavi 174.rodjendan. Ovim svečanim povodom smo tačno u 12:00 casova pustili 174 rođendanska balona Sberbank, kako bismo obilježili ovaj veliki dan.“ Ona dalje nastavlja „Sberbank a.d. Banja Luka je znatno unaprijedila svoje poslovanje, usluge i porozvode od kada smo postali dio velike i ponosne Sberbank porodice. Naš dugoročni cilj i dalje ostaje da na bankarskom tržištu RS kako kod naših sadašnjih tako i u očima budućih klijenata budemo prepoznati kao sinonim stabilnosti i uspjeha. Kombinovanjem modernog i tradicionalnog bankarstva uz koncept usluge raspolaganja potrebama klijenata 24 sata dnevno očekujemo da ćemo i u narednom periodu nastaviti relizovati nove poslovne uspjehe.“

Sberbank je nastala davne 1841.godine, kada je ruski car Nikolai I naredio formiranje štedionica u Moskvi i St. Petersburgu, te ovaj datum bilježi zasnivanje prve i najstarije ruske banke Sberbanke. Tog prvog radnog dana je zabilježen i prvi klijent g-din Nikolaj Kristofari, koji je oročio svoj novac i dobio prvu štednju knjižicu sa rednim brojem 1. Mnogo godina kasnije je u čast prvog klijenta Sberbank podignut spomenik g-dinu Nikolaju Kristofariju ispred centrale Sberbanke u Moskvi.

Danas Sberbank posluje u 22 zemlje i zapošljava oko 312.000 radnika. Sberbank Rusija je najveća banka u Rusiji i i vodeća svjetska finansijska institucija. Sberbank upravlja skoro trećinom ukupne aktive ruskog bankarskog sektora, ona je ključni finansijski pokretač nacionalne ekonomije i najveći depozitar u Rusiji. Sberbank Europe AG, Beč je grupacija u 100% vlasništvu Sberbank Rusije, te posluje na 11 tržišta centralne i istočne Evrope u preko 280 filijala i sa 5.000 zaposlenih.

Sberbank se svakom klijentu individualno posvećuje i stvara finansijske konstrukcije prilagođene svakom pojedincu. Svakim danom se Sberbank trudi da poboljša kvalitet svojih usluga, te da opravda povjerenje svojih klijenata.

 

Trebate pomoć?