Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank Europe grupacija: neto profit u iznosu od 13,8 miliona Evra

Sberbank Europe grupacija: neto profit u iznosu od 13,8 miliona Evra za prvih šest mjeseci 2016. godine

Za prvih šest mjeseci 2016. godine Sberbank Europe grupacija je ostvarila 13,8 miliona evra dobiti nakon oporezivanja. Sberbank Europe konstantno povećava svoju bazu klijenata dok se rezultati poboljšavaju na strani prihoda kao i na strani troškova. Pozicije kapitala i likvidnosti su ojačane, čime je omogućen dalji rast poslovanja grupacije kako sa stanovništvom tako i pravnim licima na svim tržištima.

Uprkos izazovnom poslovnom okruženju, koje je karakterisano niskim kamatnim stopama i sankcijama koje su još uvijek na snazi u nekim zemljama, neto prihod od kamata je porastao za 21% tj. za 148 miliona Evra u poređenju sa junom 2015. godine. Neto prihod od naknada se povećao za 39 miliona evra. Ujedno su smanjeni opšti administrativni troškovi sa 152 miliona na 132 miliona evra. 

Sberbank Europe konstantno poboljšava kvalitet svog kreditnog portfolija što je prikazano kroz smanjenje postotka loših kredita na 10%. Zaključno sa 30. junom 2016. godine ukupna konsolidovana aktiva Sberbank Europe grupacije iznosi 12,5 milijardi evra. Sberbank Europe je povećala svoju aktivnu bazu klijenata za 9,4%, sa 604 hiljade klijenata na 661 hiljadu klijenata sa 30.06.2016. godine.

U okviru poslovanja sa pravnim licima, Sberbank Europe ostaje fokusirana na svoju snagu kao most između Rusije/ZND zemalja i evropskih tržišta. Banka će nastaviti da obavlja poslovanje sa stanovništvom nudeći proizvode i usluge koje us odraz finansijskih potreba naših klijenata na različitim tržištima.

 

Trebate pomoć?