Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank a.d. Banjaluka podržala akciju „Movember“

Sberbank a.d. Banjaluka je zajedno sa građanima i neformalnim udruženjem građana  „Superbrke“ podržala humanitarnu akciju „Movember“.

 

Na ovaj način je Sberbank Banja Luka postala dio poduhvata “Movember” koji je globalna kampanja i ima za cilj da za vrijeme trajanja mjeseca novembra u što većoj mjeri probudi svijest o opasnostima karcinoma prostate i testisa, te da se u istom periodu prikupi što više sredstava za pomoć oboljelima od ove teške bolesti.

„Sberbank je prepoznala značaj i podržala akciju ’Movember’ koja se kao dio svjetske kampanje u Banjaluci održava četvrti put u organizaciji Neformalnog udruženja građana „Superbrke“. Smatramo da je ovo prilika da svi pokažemo da smo zajedno spremni da pomognemo. Ovo je ujedno prilika da pozovemo sve one koji su mogućnosti da budu dio ove akcije jer svojim malim doprinosom zajedno možemo da pružimo veliku podršku onima kojima je podrška najpotrebnija.“ rekla je Sanja Vasilić, portparol Sberbank a.d. Banjaluka.

Ovog „Movember-a“ sav prikupljeni novac će biti usmjeren za liječenje dvojice momaka, koji se hrabro bore sa oboljenjem.

 

Kako je sve počelo

Movember je nastao 2003. godine u Australiji među nekolicinom prijatelja koji su na šaljiv način pokušali da prenesu veoma ozbiljnu poruku – prevencija karcinoma prostate.

Novembar je tako postao mjesec tokom kojeg muškarci puštaju brkove s ciljem podizanja svesti o karcionomu prostate i testisa.

Movember je kasnije, iz godine u godinu, prerastao u jednu od najvećih globalnih humanitarnih kampanju u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije o bolesti.

 

Trebate pomoć?