Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank proglašena najpoznatijim bankarskim brendom na svijetu, prema Brand Finance

Međunarodna agencija Brand Finance je objavila rang listu vodećih brendova za 2018. godinu. Proglašenjem Sberbank, po prvi put je jedan ruski bankarski brend prepoznat kao najjači bankarski brend na svijetu. Kao i prethodne godine, Sberbank je još jednom prepoznata za najjači i najvrijedniji brend u Rusiji, kao i Centralnoj i Istočnoj Evropi. Tokom prethodne godine, indeks vrijednosti Sberbank brenda je porastao sa 90 na 93 poena, dok je vrijednost ovog Brenda porasla sa US$11.6 milijardi na US$12.4 milijardi u 2018. godini.

Predsjednik Uprave i Izvršnog odbora Sberbank Rusija, Herman Gref : “Po prvi put, ikada, jedan ruski bankarski brend se nalazi na vrhu Brand Finance vodećeg globalnog rejtinga. Činjenica da profesionalna zajednica ima tako visoko mišljenje o nama, zasluga je tima koji svakodnevno radi na tome da Sberbank bude jedna od najbojih svjetskih kompanija. Mnoge inovacije i tehnologije su razvijene i implementirane unutar Sberbank. Sada se upravo te inovacije koriste u svakodnevnom radu banaka i kompanija širom svijeta. Globalno liderstvo nam takođe pokazuje da smo izabrali pravu strategiju – strategiju fokusiranu na tehnološko liderstvo i razvoj ekosistema proizvoda i usluga, kako bismo klijentima obezbjedili potpunu paletu finansijskih i nefinansijskih usluga za sve životne situacije.”

Dobre poslovne performance doprinose povećanju vrijednosti Brenda Sberbank, ali, pad vrijednosti valute doprinio je smanjenju vrijednosti Brenda Banke. Brand Finance izračunava vrijednost Brenda korištenjem 19 faktora, kao što su: ulaganje u brend, rasprostranjenost brenda, učinak, procenat zaposlenih, korporativna reputacija itd.Zajedno sa prihodima, snaga Brenda je ključna u procjeni popularnosti Brenda i njegovoj vrijednosti. Brand Finance rang lista je usklađena sa ISO 10688.

Za uvid u kompletan izvještaj i metodologiju izrade, molimo da posjetite sajt: www.brandfinance.com

 

Trebate pomoć?