Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Sberbank dobitnik Srebrnog lava

Sberbank dobitnik Srebrnog lava za reklamni projekat na Cannes Lions 2016

Reklamni projekat „Sberbank Streets” koji je namjenjen podršci uličnih umjetnika osvojio je Srebrnog lava u kategoriji Outdoor: Korištenje ambijentalnog vanjskog prostora na međunarodnom kanskom festivalu kreativnosti. Ovo je prvi put da je Sberbank osvojila nagradu na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Projekat „Sberbank Streets“ pokrenut je u aprilu 2016. godine. Sberbank je građanima omogućila da finansijski podrže ulične umjetnike. To se moglo učiniti putem novčane transakcije na bankovne račune umjetnika slanjem sms poruke na poseban broj.

Prilikom izvođenja svojih tačaka, ulični umjetnici koji učestvuju u projektu koriste tablet uređaje da bi objasnili publici na koji način se mogu vršiti uplate donacije kao podrška ovom porjektu. Da bi se izvršila transakcija, potrebno je imati samo broj mobilnog telefona umjetnika.

Usluga je dostupna za više od 70 miliona klijenata Sberbank u Rusiji.

Više informacija o projektu je moguće pronaći na http://www.sberbankstreets.ru/.

 

Trebate pomoć?