Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

ATOS BANK podržala preventivne aktivnosti MUP-a Srpske

ATOS BANK Banja Luka podržala je preventivne aktivnosti MUP-a Republike Srpske, koje su organizovane u okviru obilježavanja Međunarodnog dana djeteta. Cijelu prethodnu sedmicu MUP RS posvetio je djeci i dječijim pravima, kroz isticanje i obilježavanje važnijih međunarodnih datuma kao što su: 18. novembar – Evropski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja, 19. novembar – Svjetski dan prevencije nasilja nad djecom i 20. novembar – Međunarodni dan djeteta. 

Naime pripadnici Jedinice za visokotehnološki kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u Osnovnoj školi „Georgi Stojkov Rakovski“ u Banjaluci održali niz predavanja na temu „Djeca u digitalnom dobu i digitalno nasilje“. Predavanja na ovu temu su organizovana u određenim osnovnim školama širom Republike Srpske,a ovom prilikom djeci su podijeljeni edukativni materijali i prigodni pokloni. 

U okviru ovih aktivnosti u holu Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“ u Banjaluci odigrana je predstava “To nisam ja” koja tretira aktuelnu problematiku otuđenja, virtuelnog života, diktata društvenih mreža, te posljedice istih društvenih devijacija. Sve   aktivnosti je ove godine podržala ATOS Banka, te na ovaj način nastavila da bude uključena na polju društveno odgovornog djelovanja, te da na taj praktičan pomogne rad institucija u zajednicama u kojima posluje. 

Navedenim aktivnostima MUP Republike Srpske pruža učinkovitijom zaštitom prava i interesa djece u digitalnom okruženju, pruža nužnu edukaciju, te skreće pažnju na različite aspekte rizika i izazova u digitalnom svijetu. MUP RS je u okviru aktivnosti koje je podržala ATOS Banka je široj javnosti ukazao na potrebu preduzimanja zajedničkih aktivnosti na zaštiti djece od svih vidova iskorištavanja i zlostavljanja.

 

Trebate pomoć?