Koristimo "cookies" kako bismo unaprijedili funkcionalnost stranice atosbank.ba. Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies". Uslovi korišćenja

Učenici OŠ “Georgi Stojkov Rakovski” posjetili Sberbank a.d. Banja Luka

Povodom Dana štednje učenici V1 razreda, Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“, su zajedno sa učiteljicom Draženom Babić posjetili Sberbank a.d. Banjaluka.

Sberbank a.d. Banja Luka je povodom Dana štednje ugostila učenike V razreda Osnovne škole „Georgi Stojkov Rakovski“. Đaci su imali priliku da se kroz zanimljivu bankarsku rutu upoznaju sa radom i načinom funkcionisanja banke, ali i da dobiju informacije o tome koliki je zaista značaj novca i njegove uštede. Za njih je ovo bila prilika da se druže sa radnicima Sberbanka a.d. Banjaluka, a tokom cijele posjete su svojim domaćinima su postavljali pitanja o novcu i poslovima u banci. Učenici su nakon obilaska, u razgovoru uz slatkiše, pokazali veliku radost i radoznalost zbog činjenice da su bili u prilici da vide kako to zaista banka posluje.

Sanja Vasilić, portparol Sberbank a.d. Banjaluka je ovom prilikom istakla da je današnja posjeta učenika bila veliko zadovoljstvo za zaposlene. „Za nas je Svjetski dan štednje povod da pozovemo učenike Osnovne škole 'Georgi Stojkov Rakovski' kako bismo mladim naraštajima pokušali objasniti koliko je štednja važna. Sa djecom treba od malih nogu razgovarati o potrošnji novca i štednji, kako bi već tada stekli osjećaj odgovornosti i navike koje će im pomoći i olakšati osamostaljivanje i donošenje odluka“, rekla je Vasilić. Ona je ovom prilikom podsjetila da je Dan štednje za Sberbank a.d. Banjaluka veoma bitan, jer je upravo štednja za građane poseban oblik investiranja u vlastitu budućnost. „Ovo je prilika da posjetimo i na stavku da već 92. godinu za redom veliki broj zemalja na planeti svakog 31. oktobra obilježava Svjetski dan štednje. Svaki put na ovaj značajan datum finansijske institucije širom svijeta se trude da maksimalno skrenu pažnju na način raspodjele svih resursa kojima raspolažemo i izmjenu stava o njihovom korištenju“, objasnila je Vasilić.

Učiteljica Dražena Babić se zahvalila domaćinima na posjeti i rekla da istu smatra veoma korisnom, jer su njeni đaci sada u pravoj životnoj dobi kada mogu da shvate koliko je štednja važna. “Svako od njih već sada ima svoje ciljeve i lijepe planove ispred sebe, a ukoliko budu radili i razmišljali na pravi način svoje planove će već za koju godinu unaprijed moći i dosegnuti”, rekla je učiteljica.

Sve informacije o štednim proizvodima Sberbank a.d. Banja Luka možete pronaći na zvaničnoj internet stranici banke www.sberbankbl.ba.

 

Trebate pomoć?